Delphoi a belvárosban

2015. augusztus 20.

Nagy döntés előtt állsz. Megismertél egy férfit és megszeretted. Mégis maradt valami apró bizonytalanságod: megfelelő ember lesz-e ő melletted egy életen át? Szeretnéd látni a jövőt. Mit fog tenni veled ez a kapcsolat 5 év múlva, és mit a férfi a majdani gyerekeitekkel. Annyi kudarcba fulladt párkapcsolat és házasság tanúja voltál már, nem lenne jó, ha te is hasonlóan járnál.

Úgy döntesz, jósnőhöz fordulsz. A jósnő a belváros egy régi építésű házában, a második emeleten jósol. Egy alacsony termetű lány nyit ajtót. Bekísér. A jósnőhöz vezető tágas bejárat fölött ezt olvasod: “Ismerd meg önmagad!” Ez elgondolkoztat. Először arra következtetsz, hogy a jósnő majd megismertet önmagaddal. Ki, ha nem ő az, aki tudja azt, amit te nem.

Ahogy belépsz a hatalmas szobába különös illat csap meg. A jósnő eléd siet. Közli, hogy egyetlen kérdést tehetsz fel, azt azonban pontosan meg kell fogalmaznod. Majd azt, mondja, hogy a jóslatot, amit közölni fog veled, neked kell majd értelmezned. Ez tanít majd meg arra, hogy ismerd meg önmagad. Hiszen, ha nem ismered jól önmagad, rosszul fogod értelmezni a hallottakat. Ettől kissé bizonytalanná válsz, de elhessegeted a felhőket. Mégis csak Delphoiban vagy.

Ezután leültetnek a tekintélyes méretű terem közepén egy kényelmes fotelbe. A jósnő visszavonul a helyiség egy nehéz bársony függönyökkel bélelt részébe, veled szembe, ahová kevés fény jut el. Látod, hogy leül, a mennyezetre tekint, majd előre hajol. Figyeled, ahogy valami tálféleségből gőzölgő párlatba hajlik a nő. Rádöbbensz, hogy hallucinogént használ és annak az illata csapott meg beléptedkor. A hétköznapi tudat fölé fog emelkedni, hogy informálódjon felőled és a jövődről. Mindent átható és mozgató isteni szellem üzenetét fogják neked tolmácsolni.

Hallod, ahogy mélyen belélegzi azt az anyagot. Aztán megszólal: “Halljam a kérdésed!” “Milyen lesz a házasságom a férfivel, akit most szeretek?” A jósnő újra felemeli tekintetét, szemhéja vadul remeg. Hirtelen lecsaklik a feje, koromfekete haja belecsap a gőzölgő tálba. Hangos sóhajtásban tör ki és megszólal: “A Gellért-hegyet fehér kövek borítják azon a napon. Három gida sétál a hídon át.”

Döbbenten eszmélsz, hogy ennyi volt az egész. Már melletted áll a nő, aki ajtót nyitott, hogy kikísérjen. Az utcán magadra maradtál. Beülsz a legközelebbi kávézóba. Most döntésre kell, hogy vigyed. Ahogy szürcsölöd a gyümölcsteád, igyekszel ellazulni. Engeded, hogy a benned áramló gondolatfolyam a maga útját járja. Derengni kezd az üzenet tartalma. Ráébredsz a megfejtésre. Az a nap az esküvő napja, a fehér kövek a menyasszonyi ruhád. Az esküvőt a gellért-hegyi templomban kell megtartanod. A három gida a gyerekeid, akiket felneveltek és átvezettek a gyerekkorból a felnőttkorba ívelő hídon.

Megnyugszol és döntesz. Három héttel később meg fogsz házasodni. Nem jut eszedbe ott a kávézóban, hogy a Gellért-hegy nehéz sziklái azt a rakás bajt és nyűgöt jelentik, amit ez a házasság rád zúdít majd. A fehér kövek a rakás problémát övező tudatlanságodat és az ebből fakadó tehetetlenségedet vetítik előre. A három sétáló gida, pedig három nálad jóval fiatalabb nőt, akik sorban, egymás után háromszor szeretik majd el mellőled a férfit, akit most választottál.

Egy katasztrófa bekövetkeztéhez sosem egy helytelen tényező felbukkanása vezet. Minden ilyen esetben halmozódnak az elrontott lépések, döntések. Ha a fenti történetet megvizsgálod, jócskán találsz benne olyan tényezőket, amelyek előre vetítenek egy katasztrófát. Azt kérded: “De hogyan tudhatnám meg a jövőt? Hogyan tudhatnám meg, hogy a férfi, akit most szeretek, vajon mit nyújt majd nekem és a családnak?” A válasz: A jövő még nem létezik. Te hozod létre. Bizonytalanságod alapja nem az ismeretlen idő, vagy az ismeretlen férfi. A bizonytalanságod alapja az Önmagaddal kapcsolatos tudatlanság.

Ha tudnád ki vagy, tisztán látnád magad előtt a férfi kilétét és a jövőt is, amit majdan teremtesz magadnak. Fedezd fel ki vagy! Tudj magadról! Hallgasd meg Önmagad és tanulj a megfelelő forrástól! Léteznek válaszok, amiket csak Te ismerhetsz. Menj biztosra!

Trajtler István

A válaszok könyve

Ki ne akarna többet inni a boldogság poharából? Kétségek, konfliktusok, stressz. Szenvedünk tőlük. Nyugalmunk, örömünk tűnni látszik, egészségünk meginog. A soha meg nem válaszolt kérdés egy életviteli elv pontos kifejtése, és alkalmazható eszközzé való formálása. Egy regény hat hús-vér ember őszinte válaszával az életre – valójában Önmagára. A hetedik Te lehetsz!

Tovább a könyvhöz

Legfrissebb bejegyzések

Önbizalom a jövő záloga

Képzeld csak el, hogy valami nagyon fontos dolog miatt két órára el kell rohannod otthonról. Azt is képzeld hozzá, hogy van egy a négy éves kislányod, és nem hagyhatod egyedül magára. Kire bíznád, ha nem vihetnéd magaddal? Szomszédra? Anyádra?

Boldogság karácsonytól karácsonyig

Voltál már úgy, hogy nagyon szerettél volna örömöt szerezni a párodnak, szerelmednek és csak kerested-kerested azt a dolgot, amivel ezt megtehetted volna? Átélted, már azt, hogy egy csodás ajándék pár óra, pár nap után már nem váltotta ki azt az örömöt, amit először?

Szorongás

Vajon gyógyítandó lelki betegség? Vajon csak kordában tartani lehet, de megszabadulni tőle soha? Vajon megismerhető igazi természete? Kit ne sújtott volna már életében némi szorongás!

© Tudj Magadról!. Minden jog fenntartva. A honlap tartalma a szerzői jog védelme alatt áll. Az engedély nélküli másolás vagy publikálás jogsértésnek minősül.